Maak kennis met Abdelhakim

Medewerker AP Abdelhakim

Het is bijzonder om in een organisatie te werken die zich iedere dag opnieuw inzet voor een belangrijk grondrecht.

Abdelhakim in het kort

  • Werkt sinds oktober 2021 bij de Autoriteit Persoonsgegevens als werkstudent bij de afdeling Beroep.
  • Volgde een bachelor Rechtsgeleerdheid en een bachelor European Law School aan de Universiteit Maastricht. Nu bezig met een master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit.

Alle expertise die je maar wenst

Op juridisch gebied is het werk bij de AP uiterst veelzijdig en interessant. Met zowel een grondslag in de AVG als een uitgebreide nationale uitwerking in de UAVG (de uitvoeringswet van de AVG), is er binnen de AP veel specialistische kennis over zowel het Europese als het nationale recht. Als juridisch werkstudent is het ontzettend waardevol om in een organisatie te werken waar de beste juristen slechts een kantoorkamer van je verwijderd zijn.

Ik leer tijdens mijn werkstudentschap veel over het bestuurs- en het privacyrecht, over het contact met burgers, overheidsorganen en ondernemingen, en over het reilen en zeilen van een grote organisatie met aanzienlijke naamsbekendheid.

Ruimte voor ontwikkeling

Wat de AP voor mij echt typeert, is de ruimte die ik krijg voor mijn ontwikkeling. De AP denkt actief met mij over mijn groei. Daarbij krijg ik ook alle gelegenheid om kennis en ervaring op te doen. Zo kon ik meteen helemaal meedraaien in de organisatie.

Mijn takenpakket is divers. Zo schrijf ik vaak (mee aan) besluiten. En heb ik eens een kritisch wetgevingsadvies mogen opstellen, waarbij ik ook contact had met een ministerie. Enorm leerzaam om dat proces eens helemaal te doorlopen. Dat geeft weer een nieuw maatschappelijk perspectief op het werk.

Daarnaast verdiep ik mij veel in de juridische kant, door juridische naslagwerken op te stellen en gericht onderzoek te doen naar vakliteratuur- en jurisprudentie. Kortom, ik krijg alle kans om te experimenteren en te leren.