Ons werk maakt het verschil

Waar we zijn, met wie we praten, wat we kopen, hoe gezond we zijn. Er wordt op grote schaal informatie over ons vastgelegd – of we nu op internet kijken of op straat lopen. Vaak zelfs ongemerkt. Alles bij elkaar opgeteld verliezen we zo stukje bij beetje de zeggenschap over onze persoonsgegevens. En daarmee onze vrijheid en autonomie als mens. Daarom moeten we erop kunnen vertrouwen dat organisaties zorgvuldig omgaan met onze persoonsgegevens.

Als AP maken wij ons daar sterk voor. Wij hebben als toezichthouder een unieke rol in Nederland, want ons aandachtsgebied raakt iedereen. En met de toenemende digitalisering wordt onze rol alleen maar belangrijker.

Denk aan de risico's van het gebruik van algoritmes door de overheid of van 'big tech', de handel in persoonsgegevens, datalekken en identiteitsdiefstal. En de impact die dat op mensen en onze samenleving heeft. Daar maken wij het verschil.

Wij hebben een breed takenpakket: we geven voorlichting en advies, stellen richtlijnen op, doen onderzoek en leggen sancties op als dat nodig is. Daarmee stimuleren we dat mensen de regie houden over hun eigen persoonsgegevens, helpen we organisaties met de juiste naleving van de AVG en handhaven we de AVG als organisaties de fout ingaan.

Internationale impact

Als AP’er denk je niet alleen nationaal. De AP is onderdeel van de European Data Protection Board (EDPB), het samenwerkingsverband van privacytoezichthouders in de Europese Unie (EU).

Dat betekent dat we veel samenwerken op Europees niveau. Bijvoorbeeld bij ons toezicht op grote (tech)bedrijven die over de landsgrenzen actief zijn. De rest van de wereld kijkt mee hoe wij in de EU onze persoonsgegevens beschermen.

Benieuwd naar de impact van ons werk? Bekijk het laatste nieuws.

Kiezen voor de AP is kiezen voor:

  • een jonge en dynamische werkomgeving;
  • een organisatie vol gedreven professionals die graag kennis ontwikkelen en delen;
  • onderwerpen die hoog op de politieke agenda staan en veel media-aandacht met zich meebrengen;
  • een bijdrage leveren aan een vrije en democratische samenleving;
  • werken in een organisatie met internationale dynamiek.

Welke betekenis geef jij aan ons werk?

Werken bij de AP betekent ook werken aan jezelf. Wij bieden je een omgeving waarin jij je kunt ontwikkelen. Met opleidingen en trainingen, maar ook door te leren on the job.

Vacatures

Bekijk onze actuele vacatures.