Maak kennis met Dominique

Medewerker AP Dominique

Het werk dat je hier doet, kun je nergens anders doen.

Dominique in het kort

  • Werkt sinds januari 2022 op de afdeling Controlerend onderzoek nationaal.
  • Begon bij de AP met een afstudeerstage op de afdeling Bezwaar.
  • Haalde een master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam, na een bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.
  • Doet onderzoek naar organisaties die mogelijk de AVG overtreden.
  • Is lid van het bestuur van personeelsvereniging JongAP.

Een unieke leerschool

Tijdens mijn studie kwam ik de AP al vaak tegen, in de leerstof en in het nieuws. In die periode werd privacy- en gegevensbeschermingsrecht mijn favoriete rechtsgebied. Mede door de unieke positie die de AP als toezichthouder heeft, nam mijn nieuwsgierigheid naar de AP toe.

Dus toen ik aan het einde van mijn master de kans kreeg om bij de AP stage te lopen, ben ik daar natuurlijk vol voor gegaan. Tijdens mijn stage bij de afdeling Bezwaar kon ik veel ervaring opdoen met privacy- en gegevensbeschermingsrecht in de praktijk.

Daar heb ik enorm veel kunnen leren van alle gedreven en slimme collega’s. Ik kon direct aan de slag met juridische analyses, meegaan naar hoorzittingen en die voorbereiden van en meeschrijven aan bezwaarbesluiten. De collega’s zijn er voor je. Daardoor voelde ik mij vanaf dag 1 op mijn plek.

Na een leerzame en leuke stage kon ik niet wachten om fulltime bij de AP aan de slag te gaan.

Gevarieerd, open en ruimte voor je eigen mening

Bij Controlerend onderzoek nationaal voeren we omvangrijke en complexe onderzoeken uit naar mogelijke AVG-overtredingen in Nederland. Als starter kon ik meteen meedraaien en mijn eigen takenpakket opbouwen.

Er zit veel variatie in de werkzaamheden. Zo is m’n dag nooit saai. Het is heel leuk om samen te werken met collega’s uit verschillende teams. Iedereen heeft een eigen expertise. En wat echt opvalt: iedereen heeft een sterke behoefte om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Vanaf het begin werd ik in de onderzoeksteams goed opgenomen en werd mijn mening serieus genomen. Mede vanwege de prettige sfeer bij de AP, voel ik nooit een drempel om mijn ideeën te delen.