Vergroot contrast

Wij zoeken technologen

De Autoriteit Persoonsgegevens is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt. We leven in een datagedreven wereld waarin technologische ontwikkelingen sneller gaan dan ooit. Daarvan kan iedereen profiteren, maar innovatie mag niet ten koste gaan van het grondrecht om persoonsgegevens te (kunnen) beschermen. Daarvoor is noodzakelijk dat mensen zeggenschap hebben en houden over hun digitale sporen.

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving van toepassing: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging. Deze wetgeving versterkt de privacyrechten van alle inwoners in de EU, eist meer van organisaties en geeft de Europese privacytoezichthouders stevigere bevoegdheden.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bevordert dat overheden en bedrijven, maar ook mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen bij de bescherming van hun persoonsgegevens. Dit doen wij door te informeren over regels en risico’s en te adviseren over wet- en regelgeving.

Wij stimuleren organisaties om privacyvriendelijke systemen en processen toe te passen en bewaken naleving van de regels door onafhankelijk onderzoek te doen naar (mogelijke) overtredingen. Als het nodig is, treden wij handhavend op.

Wij zijn daarom continue op zoek naar technologen (32-36 uur per week).

Dit wordt jouw rol

Onderzoek je graag state-of-the-arttechnologieën zoals connected cars, Real Time Bidding in de advertentie-industrie, internet of things of automatische besluitvorming? Heeft Big Data geen geheimen voor jou? Ben je een technisch onderlegde enthousiasteling die graag haar of zijn steentje wil bijdragen om de wereld een stuk privacyvriendelijker te maken? Zie je grote hoeveelheden data en complexe systemen als een uitdaging? Vind je het belangrijk dat je werk er ook écht toe doet? Dan is deze uitdaging iets voor jou!

Als technoloog ben je werkzaam bij de afdeling Technologie en Beveiliging van de directie Systeemtoezicht, Beveiliging en Technologie. Je levert een bijdrage aan de realisatie van de doelen van deze afdeling en denkt proactief mee waar het de jaarplannen van de afdeling betreft.
Bij de afdeling Technologie en Beveiliging wend je jouw technologische expertise aan ten behoeve van nationale en internationale onderzoeken, wetgevingsadviezen en onderzoek naar datalekken. De afdeling vormt daarmee het technisch hart van de AP.

Je brengt in kaart wat de risico’s van technologische ontwikkelingen kunnen zijn voor de bescherming van persoonsgegevens en kijkt samen met juristen hoe technologische ontwikkelingen zich verhouden tot het juridisch kader van de privacywetgeving. Ook vind je het interessant om normen uit de privacywetgeving toe te passen op nieuwe technologische toepassingen en ontwikkelingen. Daarnaast ben je betrokken bij de beantwoording van vragen die door burgers en bedrijven aan de AP worden gesteld.

Voor deze functie zoeken wij mensen die nauwkeurig feiten kunnen vastleggen en in staat zijn om deze te analyseren met bestaande of zelf te ontwikkelen tools. Je bent in staat de resultaten op een heldere manier vast te leggen in een (technisch) rapport van bevindingen. Je hebt een heldere visie op veranderingen in de maatschappij en de techniek waarmee we ons omringen. Daarnaast heb je een kritische blik op de (mogelijke) schaduwkanten van het gebruik van technologie en neemt anderen hierin mee. Je krijgt veel ruimte om je te ontwikkelen en je wordt gestimuleerd om met collega’s steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Wat we zoeken

Competenties:

 • analyseren
 • creativiteit
 • omgevingsbewustzijn
 • oordeelsvorming
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

Verder beschik je over:

 • academisch werk- en denkniveau
 • bekendheid met Linux
 • interesse om met onbekende tools, besturingssystemen, databases etc. te werken
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • een integrale blik: je bent verbindend en gericht op samenwerken
 • een goede beheersing van de Engelse taal
 • ervaring met privacywetgeving is een pré

Jouw arbeidsvoorwaardenpakket

 • brutosalaris in aanloopschaal 10 (max. €4106,12), schaal 11 (max. €4669) of 12 (max. €5292,12), afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • 13e maand
 • betaald ouderschapsverlof
 • 165,6 vakantie-uren per kalenderjaar (op basis van een 36-urige werkweek), extra verlof voor oudere collega’s en mogelijkheid opbouw compensatie-uren
 • een uitstekend vervoersplan met voorzieningen voor gebruik van ov of fiets
 • de mogelijkheid een collectieve (aanvullende) ziektekostenverzekering af te sluiten
 • loopbaanbegeleiding en goede opleidingsmogelijkheden

Over de Autoriteit Persoonsgegevens

De AP is volop in beweging. De rol en de structuur van de organisatie zijn ingrijpend gewijzigd als gevolg van de nieuwe Europese privacywetgeving.

De AP bestaat uit een voorzitter en 2 andere bestuursleden en heeft een secretariaat bestaande uit alle medewerkers. Bij de AP werken op dit moment zo’n 150 mensen. Je werkt met betrokken collega’s en er is een gezonde balans tussen presteren en leren. Ieder gunt een ander z'n successen en we helpen elkaar waar dat kan of nodig is. Bij de AP word je dagelijks uitgedaagd om je kennis, kunde en creativiteit in de strijd te werpen. De AP stimuleert de ontwikkeling van individuele medewerkers en ontwikkelt zich tot een moderne toezichthouder. Daarbij stellen wij duidelijke professionele eisen aan onszelf en elkaar. De AP handelt volgens de kernwaarden onafhankelijk, open, deskundig en effectief.

Eigen rechtspersoonlijkheid
De AVG vereist dat de AP een onafhankelijke positie heeft. Dit heeft ertoe geleid dat de AP op zeer korte termijn een eigen rechtspersoonlijkheid zal hebben. Hoewel medewerkers van de AP hiermee geen
rijksambtenaar (meer) zijn, zijn zij wel ambtenaar en wordt voor de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden ook aangesloten bij de cao Rijk. Hiermee blijven ook het ARAR en het BBRA op de medewerkers van de AP van toepassing.

Word je hier enthousiast van?

Heb jij affiniteit met het thema privacy? Werk je graag voor een organisatie die volop in het nieuws is? En heb jij de ervaring die relevant is voor de nieuwe organisatie en rol van de AP?
Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze functie! Stuur je motivatie en cv naar vacature@autoriteitpersoonsgegevens.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze afdeling HR, voor inhoudelijke vragen met Desmond de Haan, hoofd Beveiliging en Technologie.
Wij zijn bereikbaar via 070-8888500.