Vergroot contrast

Collectieve horecaontzegging Roosendaal

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft op 16 mei 2022 een bulkvergunning verleend aan 19 horecaondernemers in horecagebied Roosendaal voor het toepassen van een collectieve horecaontzegging.

Zwarte lijst overlastgevers in de horeca

Het doel van de collectieve horecaontzegging is om in de aangesloten horecabedrijven:

  • de veiligheid van horecaondernemers, hun medewerkers en hun gasten te vergroten;
  • overlastgevend gedrag te reduceren;
  • criminaliteit te voorkomen en tegen te gaan.

Modelprotocol en model-DPIA collectieve horecaontzegging

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft namens 19 horecaondernemers in horecagebied Roosendaal een bulkvergunning aangevraagd. Dit betekent dat de ondernemers niet ieder afzonderlijk een vergunning hoeven aan te vragen bij de AP voor het delen van strafrechtelijke gegevens.

Om de aanvraag te onderbouwen heeft KHN een protocol en een data protection impact assessment (DPIA) bij de AP ingediend. Dit protocol en deze DPIA zijn ingericht volgens het Modelprotocol collectieve horecaontzegging en de model-DPIA collectieve horecaontzegging van KHN.

De AP heeft dat modelprotocol en die model-DPIA eerder beoordeeld. Daarom was nader onderzoek van het protocol en de DPIA van horecagebied Roosendaal niet nodig. De horecaondernemers hebben wel schriftelijk moeten verklaren zich aan het modelprotocol en de model-DPIA te houden.