Vergroot contrast

Cookiestatement

Cookies

De Autoriteit Persoonsgegevens maakt op deze website gebruik van 4 zogeheten session cookies en van session storage. Session cookies zijn functionele cookies, bedoeld om de website goed te laten werken.

Voor het gebruik van session cookies is het niet vereist om de internetgebruiker eerst om toestemming te vragen. Deze cookies bevatten elke keer dat u de website bezoekt een ander, tijdelijk nummer. De session cookies worden na het afsluiten van uw browser verwijderd.

JavaScript

Het eerste session cookie gebruiken we om te controleren of uw apparaat, zoals uw computer, laptop of smartphone, JavaScript ondersteunt. JavaScript zorgt er onder meer voor dat u uitklapmenu’s ziet op de website. Als uw apparaat geen JavaScript ondersteunt, wordt de website niet op de juiste manier weergegeven.

Formulier bij ‘Tip ons’

Het tweede session cookie wordt alleen op uw apparaat geplaatst als u het formulier gebruikt om de Autoriteit Persoonsgegevens een tip te geven over mogelijke privacyovertredingen.

Dit cookie gebruiken we om vast te stellen of u al een keer het formulier heeft ingevuld en u de mogelijkheid te geven de eerder ingevulde gegevens in te zien. Daarnaast voorkomt dit cookie dat het formulier door dezelfde inzender heel vaak achter elkaar wordt ingestuurd.

Meldingenregister

De derde session cookie, die door het meldingenregister wordt geplaatst, voorkomt dat zoekmachines de gegevens uit het meldingenregister vinden. De gegevens die met deze cookie worden verwerkt, worden alleen opgeslagen in tijdelijk geheugen.

Meldformulier datalekken

De vierde session cookie wordt door het meldformulier datalekken gebruikt om het formulier te beveiligen tegen geautomatiseerd misbruik. De session cookie wordt na het afsluiten van uw browser verwijderd.

Het formulier gebruikt JavaScript om het makkelijker te maken voor de gebruiker om het formulier in te vullen.

Session storage

Session storage is een vorm van tijdelijke opslag van gegevens, net als session cookies dat zijn. Wij gebruiken session storage alleen om informatie over de structuur van de website op te slaan in uw browser. Session storage zorgt ervoor dat u makkelijk door de lijst met onderwerpen op de website kunt klikken of swipen. Hierbij worden geen persoonsgegevens van u verwerkt.

Websitestatistieken

Wij gebruiken het statistiekenprogramma Piwik om te analyseren welke pagina's het meest bezocht worden, hoe bezoekers op onze website zijn gekomen en welke zoektermen er gebruikt worden in onze zoekmachine.

Hiertoe verzamelen wij, net als elke website, IP-adressen van onze bezoekers. Deze worden opgeslagen in zogeheten logfiles. De logfiles worden 5 dagen op de webserver bewaard zodat ze beschikbaar zijn voor Piwik. Daarna blijven de logfiles 90 dagen bewaard voor uitsluitend beveiligingsredenen en worden ze ook alleen daarvoor bekeken.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft maatregelen getroffen om de herleidbaarheid van bezoekers aan onze website zo veel mogelijk te beperken. Dit doen we door onmiddellijk na het importeren van de logfiles in Piwik de laatste 2 octetten (cijfergroepen) van elk IP-adres weg te gooien. Dit gebeurt in een tijdelijk geheugen, voordat de IP-adressen in Piwik worden opgeslagen.

Wij verzamelen de volgende gegevens met de logfiles:

  • cookies;
  • IP-adres;
  • user agents (browsers, operating system);
  • gebruikte zoektermen om via externe zoekmachines op onze website te komen;
  • gebruikte zoektermen in de zoekmachine op de website zelf;
  • gebruikte links binnen de website;
  • gebruikte links om op onze website te komen.

Deze gegevens haalt Piwik uit de logfiles van de webserver. Deze logfiles blijven 31 dagen in de database van Piwik staan. Daarna worden ze verwijderd. Er blijft dan alleen een geaggregeerde (samengevoegde) logfile over. Die geeft ons een jaarrapportage over het websitebezoek.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan derden, tenzij dat noodzakelijk is om aangifte te doen van strafbare feiten.

Content van derde partijen

Deze website bevat geen content van derde partijen, zoals widgets, plug-ins of embedded content.

Nieuwsbrief Autoriteit Persoonsgegevens

Meldt u zich aan voor de nieuwsbrief van de Autoriteit Persoonsgegevens? Dan gebruiken wij uw e-mailadres uitsluitend om u deze nieuwsbrief te sturen. Wanneer u zich afmeldt voor de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres van onze verzendlijst verwijderd.