Vergroot contrast

Arbeidsvoorwaarden

Bij de AP zijn je arbeidsvoorwaarden goed geregeld, want de AP volgt de cao Rijk. Dat betekent dat je mag rekenen op een goed arbeidsvoorwaardenpakket, met ruimte voor eigen regie.

We hebben een 36-urige werkweek. Er zijn eventueel mogelijkheden om 40 uur per week te werken en zo compensatieverlof op te bouwen of extra uitbetaald te krijgen.

Parttime werken of je tijd flexibel indelen kan in de meeste functies ook. Verder is er de mogelijkheid om gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof op te nemen.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform die van de Rijksoverheid. Je kunt er dus op rekenen dat je een goed salaris voor je werk krijgt en dat er alle ruimte is voor een gezonde werk-privébalans. Denk aan:

  • Een Individueel Keuzebudget (IKB), dat bestaat uit geld (16,37 % van je bruto jaarsalaris) en tijd. Je kiest zelf of en wanneer je jouw IKB laat uitbetalen. Je kunt je IKB ook gebruiken voor extra vakantie-uren of fiscaalvriendelijke doelen.
  • Flexibele werktijden, waarbij 4 x 9 uur werken mogelijk is.
  • Meer dan 5 weken vakantie bij een fulltime dienstverband.
  • Hybride werken (de mogelijkheid om deels thuis of ergens anders te werken, in overleg met je manager en team).
  • Op de dagen dat je volledig thuiswerkt, ontvang je een vergoeding van € 2,- netto per dag.
  • Een flexibele inrichting van reiskostenvergoeding (met bijvoorbeeld een mobiliteitskaart). Afhankelijk van jouw situatie kies je voor het OV, wandelen, fietsen of de auto. We stimuleren duurzaam vervoer.
  • Collectiviteitskortingen op verschillende verzekeringen.
  • Een opleidingsbudget om te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en de ruimte om jezelf kosteloos door te ontwikkelen via centraal ingekochte trainingen.
  • Een uitstekende pensioenregeling bij ABP.

Meer over het individueel keuzebudget

Naast jouw salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37 % van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof (of sparen voor een sabbatical) of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

We hechten sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en daarvoor bieden we tal van mogelijkheden. Denk aan verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitnessmogelijkheden in heel Nederland, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden).

Meer over collectieve verzekeringen

Via collectieve verzekeringen krijg je korting op premies of zijn er speciale verzekeringsvoorwaarden voor medewerkers. Bijvoorbeeld voor collectieve ziektekostenverzekeringen, ongevallenverzekeringen en aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Waar kom je te werken?

Eind september 2022 verhuizen we naar een prachtig nieuw kantoor, midden in het centrum van Den Haag: Hoge Nieuwstraat 8. Dit historische pand is onlangs verbouwd tot een moderne kantooromgeving.

Hybride werken bij de AP

Het hybride werken richten we bij de AP samen in. In overleg met je leidinggevende en team maak je afspraken over de manier van werken. De werkresultaten zijn hierbij bepalend.

Zo is er de mogelijkheid om de helft van je week locatieonafhankelijk te werken, als je werkzaamheden daar ruimte voor bieden. En het thuiswerken regelen we goed met jou.

Je krijgt uiteraard een laptop, mobiele telefoon, toegang tot de beveiligde omgeving van de AP waar je ook bent en een goede thuiswerkplek. Je krijgt daarnaast een vergoeding voor thuiswerken conform de cao Rijk.

Vacatures

Bekijk onze actuele vacatures.