Vergroot contrast

Per wanneer moet ik aan de nieuwe privacyregels voldoen?

Een vraag die de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) regelmatig krijgt, is vanaf wanneer organisaties precies moeten voldoen aan de nieuwe Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG geldt vanaf 25 mei 2018. Dat betekent dat organisaties vanaf die datum moeten werken volgens de nieuwe Europese privacywet.

De AP roept organisaties daarom op om – als zij dat nog niet hebben gedaan – nú te beginnen met de voorbereiding op de AVG. Bijvoorbeeld met hulp van het speciale 10-stappenplan.

Vragen over de AVG

Heeft u een vraag over de AVG? Dan kunt u bellen met de AP tijdens het telefonisch spreekuur (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur). Het telefoonnummer is 0900-2001201 (5 cent per minuut, plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele of vaste telefoon).

U kunt uw vraag ook per mail stellen. De hele maand juni kan dat via het speciale e-mailadres [update: dit e-mailadres is niet langer in gebruik].

Door de grote hoeveelheid kan de AP deze vragen niet allemaal individueel beantwoorden. De AP geeft daarom elke week in het dossier Voorbereiding op de AVG antwoord op de 3 meestgestelde vragen.

Meestgestelde vragen van de week