Vergroot contrast

CBP tekent overeenkomst met FTC

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) en de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) hebben een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding of MoU) getekend. Het doel hiervan is om de samenwerking tussen beide toezichthouders te faciliteren en om gezamenlijk onderzoek mogelijk te maken. De samenwerkingsovereenkomst maakt het voor beide partijen onder meer mogelijk om op vertrouwelijke basis informatie uit te wisselen.

Ondertekening

Signing the CBP - FTC agreementDe overeenkomst is getekend door CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm en de voorzitter van de FTC Edith Ramirez. “Deze overeenkomst verstevigt de goede relatie tussen beide toezichthouders en is een belangrijke stap voor intensievere samenwerking”, aldus Kohnstamm tijdens de ondertekening. “We leven in een wereld waarin persoonsgegevens steeds vaker nationale landsgrenzen overgaan. Het is daarom van groot belang dat de toezichthouders meer gaan samenwerken, ook in de handhaving.”

De FTC-voorzitter voegde hieraan toe dat “deze overeenkomst de inspanningen om de privacy van consumenten aan beide kanten van de Atlantische oceaan te beschermen, zal versterken”.

Samenwerkingsovereenkomst

Het CBP werkt steeds vaker samen met andere privacytoezichthouders, zowel binnen als buiten Europa. Zo tekende het al eerder een samenwerkingsovereenkomst met de privacytoezichthouder van Canada.