Vergroot contrast

AP stelt Bas den Hollander aan als algemeen directeur (a.i.)

Bas den Hollander is per 15 augustus 2017 werkzaam als algemeen directeur (a.i.) bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De heer Den Hollander zal de komende tijd de ambtelijke organisatie van de AP leiden in het veranderproces. Dat proces is het gevolg van de inwerkingtreding van ingrijpende en omvangrijke nieuwe Europese privacywetgeving.

Nieuwe Europese privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 zijn de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Richtlijn voor gegevensverwerking van politiële en justitiële doeleinden van toepassing. Deze nieuwe Europese privacywetgeving brengt ingrijpende veranderingen voor de bescherming van persoonsgegevens met zich mee, ook voor het toezicht en de toezichthouder. De AP krijgt er diverse nieuwe taken en bevoegdheden bij, onder meer op het gebied van Europese samenwerking en de behandeling van klachten van burgers.

Over Bas den Hollander

Bas den Hollander werkte van 1998 tot en met 2012 voor de gemeente Rotterdam in verschillende functies. Zijn laatste functie bij deze gemeente was directeur van de Dienst Sport en Recreatie. Tussen 2012 en 2016 was Den Hollander zakelijk directeur van de Kunsthal Rotterdam. Van augustus 2016 tot mei 2017 was hij bestuurder en zakelijk directeur (a.i.) van Stichting T.M.C. Asser Instituut. Bas den Hollander studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische bestuurskunde aan de TU Delft. De benoeming van de heer Den Hollander is tot stand gekomen via de procedure van de Algemene Bestuursdienst Interim (ABD Interim).

Over de AP

De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens en adviseert over nieuwe regelgeving. Het college van de AP bestaat uit voorzitter Aleid Wolfsen en vicevoorzitter Wilbert Tomesen.

Gerelateerd nieuws