Vergroot contrast

AP organiseert 'Dag van de FG' op 27 mei 2019

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) organiseert op 27 mei 2019 een congres voor functionarissen voor de gegevensbescherming (FG). Met deze ‘Dag van de FG’ wil de AP functionarissen voor de gegevensbescherming praktische handvatten geven voor het uitvoeren van hun werkzaamheden en hen inhoudelijk inspireren.

De ’Dag van de FG’ is bedoeld voor beginnende en gevorderde FG’s. Zij kunnen tijdens het congres diverse workshops volgen.

De workshops worden verzorgd door externe experts als Lokke Moerel, Marlies van Eck en Bart Schermer en door medewerkers van de AP. Zij geven bijvoorbeeld een toelichting op:

  • het belang van de bescherming van persoonsgegevens,
  • de AVG en de digitale zorgplicht, 
  • artificiële intelligentie,
  • de meldplicht datalekken,
  • verwerkersovereenkomsten,
  • het beïnvloeden van het management. 

Waarom een 'Dag van de FG'?

De AP bevordert en bewaakt de bescherming van persoonsgegevens. Dat is de wettelijke opdracht als onafhankelijk toezichthouder. De AP wil dat de bescherming van persoonsgegevens als vanzelfsprekende waarde in onze maatschappij wordt gezien. FG’s spelen hierbij een belangrijke rol; zij vormen een netwerk van ‘privacyhoeders in het veld’ en weten als geen ander wat er binnen organisaties speelt.

Praktische informatie

Voor wie:    het congres is voor alle FG’s die zijn geregistreerd bij de AP
Waar:          het Beatrixtheater in Utrecht
Hoe laat:     van 9 tot 16 u
Inschrijven: via de congreswebsite www.dagvandefg.nl
Kosten:       € 170 (excl 21%  BTW)