Vergroot contrast

AP beantwoordt meestgestelde AVG-vragen

Met nog ongeveer 1 jaar te gaan voordat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt, zijn veel organisaties bezig om zich voor te bereiden op deze nieuwe privacywet. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) helpt hen hierbij. Onder meer door tijdens het telefonisch spreekuur vragen te beantwoorden over de AVG.

De meestgestelde vragen van deze week zijn:

Voorlichting nieuwe privacyregels

De AP roept organisaties en burgers op hun vragen over de nieuwe privacyregels te blijven stellen. De hele maand juni kan dat via het speciale e-mailadres [update: dit e-mailadres is niet langer in gebruik]. Door de grote hoeveelheid kan de AP deze vragen niet allemaal individueel beantwoorden. De AP geeft daarom elke week in het dossier Voorbereiding op de AVG antwoord op de 3 meestgestelde vragen.

Bellen met de AP

De publieksvoorlichters van de AP zijn structureel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bereikbaar voor vragen van burgers en organisaties over de huidige en de nieuwe privacyregels. Het telefoonnummer is 0900-2001201 (5 cent per minuut, plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele of vaste telefoon). De openingstijden van dit spreekuur worden later dit jaar uitgebreid.