Vergroot contrast

Gezocht: stagiair strategie en bedrijfsvoering

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de onafhankelijke Nederlandse privacytoezichthouder. Als AP maken we ons sterk voor de bescherming van persoonsgegevens als vanzelfsprekende waarde in onze maatschappij. Wij zoeken een stagiair strategie en bedrijfsvoering (24-32 uur per week).

De onderwerpen waar de AP zich hard voor maakt, zijn urgenter dan ooit. Je kunt in het nieuws niet om digitalisering en de bescherming van persoonsgegevens heen. Ontwikkelingen zoals toezicht op algoritmes, internet of things, datahandel en digitale overheid behoren allemaal tot ons werkpakket.

We volgen het politieke en maatschappelijke debat dan ook op de voet. Tegelijkertijd hebben we maar beperkte menskracht en moeten we slim opereren. Het team Beleid & Strategie (B&S) speelt hierin een belangrijke rol.

Het team B&S maakt onderdeel uit van de afdeling Beleid, Internationaal Advies en Strategie (9 fte). Het team B&S bestaat uit 1,7 fte.

In de praktijk werkt het team B&S veel samen met de directie Bedrijfsvoering. Onder meer bij de begrotingscyclus en de planning & controlcyclus (met het ministerie van Justitie & Veligheid én intern binnen de AP), financiële rapportages en het maken van analyses.

We zoeken voor de komende 4 tot 6 maanden dan ook een stagiair die ons daarbij kan ondersteunen. Je werkt dus op het kruispunt van strategie en bedrijfsvoering.

Als stagiair strategie en bedrijfsvoering houd je je primair bezig met:

 • politieke monitoring van de AP en de bescherming van persoonsgegevens;
 • ondersteuning bij strategische bedrijfsvoeringsvraagstukken (bv. wat politieke besluiten betekenen voor de financiële positie van de AP).

Maar je draagt ook bij aan activiteiten die de positionering van het team en bedrijfsvoering binnen de AP versterken.

Je belangrijkste taken zijn:

Taken Beleid & Strategie

 • Monitoring van politieke en maatschappelijke debatten en discussies over de AP en de bescherming van persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van debatten in de Tweede Kamer.
 • Verzorgen van quick scans, maar ook meer grondige analyses van deze debatten, discussies en Kamerbrieven.
 • Adviseren van de andere leden van het team over te leggen contacten.
 • Helpen bij het organiseren van werkbezoeken.

Taken Bedrijfsvoering

Je werkt samen met een aantal collega’s van de directie Bedrijfsvoering, die zich dagelijks bezighouden met de P&C en de financiële situatie van de AP.

In de stageperiode zal naar verwachting de vertaling van de politieke besluitvorming over de omvang van de AP naar onze interne processen actueel zijn. Denk aan het jaarplan 2022 en productieafspraken tussen J&V en de AP.

Wat vragen we?

 • Je volgt een relevante universitaire opleiding in de richting van politicologie, bestuurskunde, bedrijfskunde of andere sociale wetenschappen en je wilt praktijkervaring opdoen in je 3e of 4e jaar.
 • Je hebt affiniteit met bedrijfsvoering. Je bent niet bang voor cijfers.
 • Je bent 4 tot 6 maanden en 24 tot 32 uur per week beschikbaar om in de praktijk mee te werken. Er is dus beperkte ruimte voor een eventueel afstudeeronderzoek.
 • Je hebt een politieke antenne en volgt de actualiteit op de voet.
 • Je beschouwt jezelf als generalist.
 • Je hebt kennis van formele en informele processen in politiek-bestuurlijk Nederland.
 • Je bent handig met Excel, Powerpoint en Word.
 • Je hebt een vlotte pen of wilt die graag ontwikkelen.
 • Je bent een ‘zelfstarter’ in verband met werken op afstand.
 • Je bent pro-actief, nieuwsgierig en open: je pakt makkelijk even de telefoon of organiseert een videobelgesprek, ook als je collega’s of externe contacten niet kent.
 • Kennis van digitalisering en de bescherming van persoonsgegevens is een pre.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en zeer afwisselende stage op het kruispunt van strategie en bedrijfsvoering. Je wordt actief begeleid door de senior adviseur Strategie. We bieden je een vergoeding van ongeveer 600 euro per maand (bruto) op basis van 40 uur. Tijdens je stage krijg je de beschikking over een laptop en mobiele telefoon. Bovendien heb je recht op vakantiedagen.

De afdeling BIS en directie Bedrijfsvoering bestaan uit hoogopgeleide professionals waar je veel van kunt leren. Zo mag je gerust ook eens een dagje ‘meelopen’ met andere collega’s of ook andere afdelingen. Ook kun je deelnemen aan interne webinars en heb je de kans om meer te leren over de bescherming van persoonsgegevens en technologische ontwikkelingen, zoals algoritmes en smart cities. Interessant en heel actueel!

Reageren

In principe kun je vanaf augustus van start. Specifieke startdatum in overleg.

Heb je interesse, stuur dan een mail met je cv naar: vacature@autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Wil je meer informatie, bel dan met Manon Korthals: 06 5005 6859 of mail naar: m.korthals@autoriteitpersoonsgegevens.nl.