Informatie- en Meldpunt Privacy (IMP)

Heeft u als burger of organisatie een vraag over de AVG? Hier staat meer informatie over de AVG. Vindt u het antwoord niet op onze website? Dan kunt u contact opnemen met het Informatie- en Meldpunt Privacy van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Telefonisch contact

Vragen van burgers

Wilt u meer weten over uw privacyrechten? Bijvoorbeeld omdat u het idee heeft dat een organisatie niet zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaat? Dan kunt u ons bellen. Wij geven u dan algemene uitleg over wat er in de wet staat. Zodat u zelf kunt bepalen of u in uw recht staat.

Wij geven geen oordeel over uw individuele situatie. Om een zorgvuldig antwoord te geven, is vaak meer informatie of zelfs onderzoek nodig. Helaas kunnen wij niet overal onderzoek naar doen.

Wanneer wij een onderzoek hebben afgerond, kunnen wij besluiten om dat openbaar te maken. U vindt deze informatie dan op onze website. Wij geven geen individuele terugkoppeling over de voortgang van zaken.

Vragen van organisaties

Belt u namens een organisatie? En komt u zelf niet uit een meer algemene privacyvraag? Dan kunt u ons bij ons terecht voor informatie over uw verantwoordelijkheden bij het verwerken van persoonsgegevens. Wij leggen u dan uit wat er in de wet staat.

Als onafhankelijk toezichthouder geven wij geen oordeel over uw specifieke situatie. Dus wilt u weten of u volledig aan de regels voldoet? Of in lijn handelt met andere organisaties in uw sector? Dan verwijzen wij u door. Bijvoorbeeld naar een adviesbureau, bedrijfsjurist of een brancheorganisatie.

Het Informatie- en Meldpunt Privacy is niet bedoeld voor consultants en advocaten.

Vragen van FG's

Bent u FG? Neem dan contact op via onze speciale FG-contactkanalen. 

Privacyklacht indienen

Denkt dat uw persoonsgegevens zijn verwerkt op een manier die in strijd is met de privacywet? Dan kunt u een privacyklacht bij ons indienen.