Ondernemer vrouw

AVG voor ondernemers

Bent u ondernemer? Voldoet u aan de AVG?  Via deze pagina kunt u ons 5-stappenplan raadplegen om uw AVG-basis op orde te brengen. U leest hier ook waar u op moet letten bij het aannemen van werknemers.

Privacyverhaal

Helene (33) ervaart meer rust nu ze weet dat privacy in haar cateringbedrijf goed geregeld is

Lees privacyverhaal

In 5 stappen uw AVG op orde

Ook als ondernemer moet u zich houden aan de AVG. Zo beschermt u de privacy van uw klanten, houden zij vertrouwen in u en komen ze graag bij u terug.
Wij helpen u op weg met een stappenplan.
 

Naar het stappenplan

Uw eerste werknemer

Loopt uw onderneming goed en kunt u uitbreiden? Gefeliciteerd! Zet u daarbij de stap om uw eerste werknemer(s) aan te nemen? Dan is dit ook het moment waarop u een aantal extra AVG-zaken moet regelen.

Bekijk de infographic

Een datalek! Wat nu?

Veel bedrijven krijgen wel een keer te maken met een datalek. Het is belangrijk dat u direct actie onderneemt als uw bedrijf een datalek heeft. Zodat de schade voor de slachtoffers zo klein mogelijk is. Want datalekken kunnen grote gevolgen hebben, zoals identiteitsfraude.

Lees alles over datalekken

Wat mag wel en wat mag niet bij sollicitaties?

Tijdens sollicitaties verzamelen werkgevers veel persoonsgegevens van sollicitanten. Via sollicitatiebrieven en cv’s, maar ook op andere manieren.

Tijdens een sollicitatiegesprek kunnen aanwezige personen bijvoorbeeld aantekeningen maken. Ook kunnen een screening, assessment, psychologisch onderzoek of medische keuring (aanstellingskeuring) deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 
 

Lees meer over Sollicitaties

""

Voldoet u aan de AVG? Doe hier de check!

Privacybescherming is een continu proces. De AVG-Regelhulp van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) helpt u om te toetsen of uw organisatie (nog steeds) aan een aantal belangrijke verplichtingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voldoet. Wilt u weten of u alles goed geregeld heeft? 

Doe de check via de AVG regelhulp