Rob Bertholee benoemd als lid raad van advies AP

Per 1 juni is Rob Bertholee toegetreden tot de raad van advies van de AP. Hij is door de minister voor Rechtsbescherming benoemd voor een periode van 4 jaar.  Hij volgt daarmee Jeannine Peek op. Haar termijn eindigde eerder dit jaar.

Met de komst van Rob Bertholee wordt de kennis en ervaring op het gebied van rechtshandhaving en nationale veiligheid binnen de raad versterkt. Zo was hij hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en had hij een indrukwekkende carrière bij de landmacht.

Op dit moment is Rob Bertholee lid van de raden van advies van de Rechtbank Den Haag en Public Sonar. Hij maakt deel uit van internationale denktank The Alphen Group en zit in de jury van de Ien Dales Integriteitsaward. Hij was tot dit jaar executive coach bij Intercoach. Als zelfstandig ondernemer zet hij zijn kennis en ervaring nog altijd in om (jonge) leiders bij diverse organisaties te coachen.

Met de toetreding van Rob Bertholee bestaat de raad van advies weer uit 5 leden. Naast Rob Bertholee zijn dat Alexander Pechtold (voorzitter), Marleen Stikker, Ineke Sybesma en Eric Tjong Tjin Tai.
 

Portretfoto Rob Bertholee

Foto: Rob Bertholee

Man met telefoon op straat